Chat with us, powered by LiveChat

Slider

Skolerejser Polen

Om Polen

Skoleskirejser Ski Polen

Polen har mange gode skisportssteder og flere af dem har fortsat attraktive priser for skoler.

Prissammenligning i danske kroner

 FrankrigØstrigNorgeTjekkiet/Slovakiet
Restaurant89,56113527
2/3 retter365306721136
Sodavand/Øl37,527638
Kaffe Cafe20203110
Skiservice15015025065
Taxa pr. km9,511137,5

Kilde: Numbeo.com

Szklarska Poreba

Szklarska Poreba

Szklarska Poreba er smukt beliggende i det sydlige Polen, tæt ved grænsen til Tjekkiet og køreturen derned er derfor ikke så lang.
Bemærk at vi kun sælger skiferie til Szklarska Poreba til grupper på minimum 10 deltagere.

Skifakta Szklarska 
Piste km i alt10 km
Højde1361 m
SnekanonerJa, 8 km
Blå6 km
Røde2 km
Sorte2 km
FreerideNej
SnowparkNej
BørnelandJa
LiftsystemModerat
Antal lifte7 stk
Liftkapacitet (pers/time) 10.000
LangrendJa - 100 km
Km fra Padborg727 km
Km fra Rostock515 Km
Sæson15.12-31.03

Godt for begyndere og langrendsløbere
Området er primært et begynderområde, men omkring isærJakuszyce er området fremragende til langrends entusiaster. Er man til alpint, er der væsentlig mere at byde på i Tjekkiet og Slovakiet.

Bjerget går op til 1361 meter og der er i alt 6 piste til alpint ski. 3 blå, 2 røde og 1 sort. Pistene strækker sig i alt over ca. 11 km. Flere af pistene har snekanoner og der findes aftenski frem til kl. 22.00.

Se et oversigtskort over området her

Szlkarska Poreba er primært til begyndere og letøvede. Der er rigtig gode langrendsspor tæt ved Szklarska Poreba. Området har følgende pistefordeling:

Sort pist:

FIS 2000 meter

Røde piste
Lolobrygida 2a 500 meter
Sniezynka 2080 meter

Blå piste:
Lolobrygida 3940 meter
Puchatek 1470 meter
Hala Szrenicka 650 meter

Liftsystemet kunne trænge til en modernisering, men er godt forbundet med pistene og har en fin kapacitet til områdets størrelse. Den samlede kapacitet er på ca. 2.600 personer i timen.

Lifte:
Szrenica I, 2-personers sædelift
Szrenica II, 2 personers sædelift
Karkonosz-Express, 6 personers boblelift, hele vejen til toppen(forholdsvis nybygget).
Sciana, 2 personers slæbelift
Swiateczny Kamien, 2 personers slæbelift
Hala Szrenicka I, 2 x 2 personers slæbelift
Hala Szrenicka II, 2 x 2 personers slæbelift
Baby lift, 1 persons slæbe børnelift til børnebakken

Skibørnehave

Szklarska Poreba har egen skibørnehave, hvor trænede instruktører lærer børnene skifærdigheder, gennem leg og forskellige øvelser. Børnene kan også få frokost der og der er en lille børnelift specielt til børnene.

Langrend

Hvad der til gengæld kan synes at halte en smule på det alpine område, kompenserer der til gengæld rigeligt for, med et fremragende internationalt anerkendt langrends net. Store dele af de omkring 100 km langrendsspor er godkendt af Fis, til internationale konkurrencer og langrendssporene er alle forbundet, så man let kan skifte rute undervejs og mikse de forskellige ruter. Bemærk at man skal med bus eller tog hen til indgangen til sporene, som ligger ca. 6 km fra byen.

Aftenski
Der er aftenski frem til kl. 22.00.

Se et oversigtskort over området her

Turistby, langrend og skihygge

Byen er opbygget som turistby, med små butikker, cafeer og restauranter. Byen har et nogenlunde afterski miljø.

Der er gode muligheder for aktiviteter i området. Man kan tage til tjekkiske Harrachov på den anden side af bjerget og stå på ski, tage en tur til Prag eller Liberec, eller blive på den polske side og køre til den hyggelig by Jelenia Gora, hvor der kan shoppes og hvor der findes mange hypermarkets og restauranter.

Szklarska Poreba er for begyndere, langrendsløbere og hyggeskiløbere, som gerne vil have en større turistby tæt ved pistene. Man skal med taxa ud til det alpine skiområde og man kan tage bus eller tog op til Jakuszyce, hvis man er til langrend. Det koster ca. 25 kr. i timen at parkere med egen bil, ude ved skisportsområdet.

Lave leveomkostninger

Leveomkostningerne er fortsat lave i Polen og man kan spise på restauranter for ca. 50 kr.

Zakopane

Skoleski Zakopane

Zakopane er en af Polens mest berømte og populære turistbyer. Den smukke beliggenhed i 900 meters højde i Tatra bjergene, gør den attraktiv for turister, både sommer og vinter.

Gode piste

Der er gode piste for både den erfarne og uerfarne skiløber. Det højeste punkt er op til 1987 meter. Området har dog visse begrænsninger, i opbygningen. Først og fremmest består det af mange forskellige private aktører, hvilket gør at man ikke kan købe et samlet liftkort til hele området. Fordelen ved dette er dog at man, kan skifte mellem de forskellige områder og prøve nye piste og lifte hver dag. Områderne ligger dog forskellige steder i byen.

Skifakta Zakopane 
Pister i alt27 km
Højde1987 m
SnekanonerNogle piste
Blå12 km
Røde16 km
Sorte1 km
FreerideNej
SnowparkJa
BørnelandJa
LiftsystemModerat
Antal lifte20 stk
Km fra Padborg1068 km
Km fra Rostock855 Km
Sæson15.12 - 01.04

Godt mikroklima til sne
Sneen er god og mange værdsætter at bo i den polske turistby, med dens mange cafeer, restauranter og butikker.

Det højeste præparerede alpine skipunkt er toppen af Kasprowy Wierch, som ligger i op til 1987 meters højde. Der går en lift op til toppen, som kan transportere 360 personer i timen, hvorfor der ofte er kø på vej op, men derfor også sjældent på vej ned. Forlangrendsløbere, er der omkring 20 km langrendsspor.

Tæt på Zakopane finder man den historiske universitetsby Krakow og man kan derfor tage til Krakow for shopping. Auschwitz ligger også tæt på området, hvis man ønsker en historisk vinkel, på sin skiferie.

Aquapark

I Zakopane er der åbnet en stor Aquapark, som børnene kan boltre sig i, såfremt de ønsker at holde fri fra skiløbet en dag.

Vores rejser derned er med direkte fly til Krakow fra Kastrup og Billund og med transfer til hotellerne.

Zakopane er et ok skiområde, med god sne store dele af året og der er et rigtig godt natteliv og mange muligheder for aktiviteter i området. Og går man efter disse ting, så er Zakopane et godt valg for jeres næste skirejse til Østeuropa.

Zakopane er til hyggeskiløbere, som gerne vil have en stor turistby i nærheden og ikke til folk, som har skiløbet som sit primære formål med skiferien.

Zakopane har et godt mikroklima for sne, men savner et sammenhængende lifte og piste system og man kan derfor ikke købe et liftkort til hele området. Der findes i alt 20 lifte i området og 16 piste. 7 sorte, 7 røde og 2 blå.

Liftkortpriser
Man skal regne med ca. 125 kr. pr. dag pr. skiområde.

Området er inddelt i flere forskellige skicentre. Her nævner vi nogle af dem:

Nosal ski centre
Gode begynder bakker. 3 piste i alt. Begynderpiste på 145 meter, lettere øvet pist på 450 meter og en til den erfarne skiløber på 650 meter. Området har snekanoner, engelsk skiskole, skiudlejning, 5 slæbelifte og en stolelift.

Szymoszkowa ski centre
Et område for de lidt øvede. 2 piste, en på 400 meter og en på 1500 meter. 2 stolelifte, skiudlejning og engelsk skiskole.

Harenda ski centre
3 piste i alt. 250 meter til begynderen, 300 meter til den lidt øvede og 900 meter til den erfarne. Engelsk skiskole, skiudlejning, 3 slæbelifte, 1 stolelift, langrendsområde og snekanoner.

Kasprowy Wierch ski centre
Det højeste og sværeste skicenter i Zakopane. Liften går op til 1987 meters højde, men kan kun transportere 360 personer i timen og der skal skiftes på vej op. Der er i alt ca. 10 km præparerede piste og alt freeride er forbudt.

Langrend

Området er fint til langrend, men som med de alpine pister, så er langrendssporene ikke super forbundet. Men der er i alt ca. 20 km at boltre sig med.

Priser

Priseksempler på skoleski til Polen

Kontakt os for at få et konkret tilbud.

Kontakt