Tjekkiet

Skisport bliver ikke betragtet som høj risiko, aktivitet da den foregår udendørs.(opdateret 25.12.2021)

Fra den 27. december 2021 kl. 00:00:

Indrejsereglerne i Tjekkiet skærpes, så der fra den 27. december 2021 gælder et generelt krav om, at alle indrejsende uden bopæl i Tjekkiet skal være testet med en PCR-test (max. 72 timer før indrejse). Kravet gælder også for færdigvaccinerede personer og tidligere smittede.

Der er dog undtagelser til reglerne:

  • Færdigvaccinerede unge mellem 12-17 år
  • Børn under 12 år
  • Personer som har modtaget et boosterstik(3. vaccination)

Et immunitetspas er ikke længere gyldigt uden en negativ PCR-test.

Danmark bliver nu i Tjekkiet betragtet som et risikoområde, pga. den stigende smitte. Dette er den højeste kategori i Tjekkiet. 

Indrejseregler for vaccinerede

Man skal også udfylde ”Public health passenger form” inden afrejse også naturligvis overholde lokale restriktioner. 

Indrejseregler for ikke vaccinerede

Det er ikke muligt at deltage på en af vores skiferier uden at være vaccineret, så snart man er over 12 år.

Lokale restriktioner

Mundbind

Krav om, at personer bærer masker af minimum FFP2/KN95-standard i alle offentligt tilgængelige indendørs områder, herunder offentlig transport, butikker, hospitaler, skilifte og offentlige kontorer.

Krav om minimum kirurgisk mundbind på offentlige udendørs steder, hvis man ikke kan overholde 1,5 meters afstand.

Børn under 3 år behøver ikke at bære mundbind samt personer med alvorlige psykiske og mentale svækkelser. Børn mellem 3 og 15 år kan bære et kirurgisk mundbind i stedet for en maske af FFP2/KN95-standard.

Man vil skulle bære mundbind indendørs og i lukkede lifte som kabinelifte. Husk at det skal være et FFP2/KN95 mundbind.

Sygdomsafbestillingsforsikring og rejseforsikring skal dække ændrede rejse restriktioner

Nogle sygdomsafbestillingsforsikringer som eksempelvis Gouda, giver fuld dækning ved Covid-19 opståede restriktioner – vi anbefaler derfor at I tager et ekstra kig på jeres forsikringsdækninger. Der er forskel fra selskab til selskab. I kan læse om Goudas forsikringer her https://www.gouda.dk/beredskabsmeddelelse

Såfremt en rejse ikke kan gennemføres

Såfremt en rejse ikke kan gennemføres pga. grænselukninger eller Udenrigsministeriets rejsevejledninger, er der altid fuld refusion for rejsen.

Kontakt os hvis der er spørgsmål til ovenstående eller hvis nogen I jeres rejsegruppe bliver ramt af ovenstående restriktioner

Bemærk at du som rejsende selv er ansvarlig for at overholde gældende rejseregler for indrejse og færden på destinationen.

Eksempler og spørgsmål

Jeg er ikke vaccineret - men har en negativ PCR test. Kan jeg rejse?

- Man kan rejse ind i Tjekkiet med en negativ PCR-test, men man kan ikke indlogere sig på hotel eller få liftkort uden at være vaccineret. Man vil derfor ikke kunne deltage på rejsen.

Jeg har modtaget første vaccinestik. Er det nok for at deltage på rejsen?

- Desværre ikke. Man skal være færdigvaccineret med 2 stik. Man vil derfor ikke kunne deltage på rejsen.

Skal børn også være vaccineret?

- Børn under 12 år er fritaget for alle krav. De kan derfor deltage på rejsen uden at være vaccineret eller fremvise negativ PCR test.

Skal unge mellem 12-17 år være vaccineret?

Ja, de skal være vaccineret med 2 stik, de behøver dog ikke medbringe en negativ PCR-test.

Jeg har haft Covid-19 indenfor de sidste 3 måneder.

- Man skal kunne fremvise en negativ PCR-test for at rejse ind i Tjekkiet. Det kan være et problem, såfremt man har været smittet indenfor de sidste 3 måneder. Vi anbefaler at tage en snak med de danske myndigheder om de præcise muligheder. I kan sandsynligvis ikke deltage på rejsen.

 Vi anbefaler alle rejsende at følge med på Ambassadens hjemmeside her https://tjekkiet.um.dk/rejse-og-ophold/nycoronavirus-covid19

Slovakiet

Man kan rejse såfremt man er vaccineret. Ved check in på hotel skal man fremvise Covid-pas samt negativ PCR-test som er max. 72 timer gammel.

Alle ikkevaccinerede over 12 år og to måneder skal på nær enkelte undtagelser for særlige persongrupper, herunder transport- og buschauffører med internationalt fragtbrev, i 10 dages karantæne ved indrejse i Slovakiet. Ikke-vaccinerede kan tidligst på 5. dagen efter indrejse teste sig ud af karantænen ved en negativ PCR-test i Slovakiet. Fremvisning af en negativ PCR-test eller bevis for antistoffer ved indrejse fritager ikke fra karantæne.

Rejsende fritages for karantæne, hvis man:

  • er vaccineret med en to-dosis vaccine og har fået den 2. dosis mindst 14 dage inden indrejse, og maksimum 12 måneder inden indrejse. Vaccinering med to forskellige vacciner accepteres (krydsvaccinering).
  • er vaccineret med en én-dosis vaccine, og har fået den minimum 21 dage inden indrejse, og maksimum 12 måneder inden indrejse.
  • har antistoffer, og har modtaget den første dosis (både af én og to-dosis vacciner) indenfor 180 dage efter man blev smittet, og der minimum er gået 14 dage og maksimum tolv måneder siden vaccinationen.

Såfremt du er vaccineret før den 9. juli men ikke lever fuldt op til de tre ovenævnte definitioner som vaccineret, kan du komme ud af karantænen, så snart der foreligger et negativt resultat fra en PCR-test, som kan foretages i Slovakiet på indrejsedagen.

Rejser med børn

Børn fra 12 år og to måneder følger samme karantæneregler som voksne.

Registrering og dokumentation

Alle indrejsende, der er fyldt 12 år og to måneder, skal inden indrejse registrere sig online på eHranica. Indrejsende med fly skal endvidere udfylde en Passenger Locator Form. Man skal til enhver tid kunne fremvise dokumentation for vaccinationer, registreringer og eventuelle undtagelser fra karantænereglerne, enten elektronisk eller via et print. Dokumentationen skal være på enten engelsk, slovakisk eller tjekkisk. Børn under 12 år og to måneder samt fx transportchauffører er fritaget fra krav om vaccination og onlineregistrering.

Coronapas

Det danske coronapas anerkendes som dokumentation for testresultat, vaccination, og immunitet efter tidligere smitte.