Familie skiferie

Familie skiferie. Det er et af årets højdepunkter, når årets skidestination skal vælges. skal man køre sydpå eller tage nordpå? Forskellige områder har forskellige fordele og ulemper og det helt perfekte skiområde findes næppe 100%.

Norden

Fordelene ved at holde familie skiferie i Skandinavien er uden tvivl den fantastiske hyttekultur der findes. Stort set alle skandinaviske områder har store hytter med ski in – ski out. Man kan ofte få dansk skiskole. Ulemperne ved at tage nordpå er de meget høje leveomkoostninger. Såfremt man vil flotte sig og invitere familien ud at spise, så skal man forvente at skulle af med over 1000 kr. pr. person. Mange vælger derfor at medbringe mad hjemmefra og fylde bilen op med dagligvarer.

Alperne

Alperne strækker sig fra Italien i Syd, til Østrig i Nord og Frankrig i Vest. Alperne er kendt for dets høje prisniveau, mange varierede piste og km og atter km af præparede piste. Alperne er for den seriøse skiløber, som vil ud og se nye grantræer hver dag og som bare ikke kan få skiløb nok. Hotellerne I Alperne og priserne på liftkort og skileje er også ofte høje. Vi har dog mange rejsende, som sæson efter sæson kun vil til Alperne.

Tjekkiet, Polen og Slovakiet

Skiferie  Tjekkiet er kendt for meget lave priser på både leveomkostninger og hoteller. Man kan derfor let flotte sig med en ekstra sodavand og øl, og invitere familien ud og spise flere gange i løbet af skiferien. Ski i Spindleruv Mlyn og Cerna Hora i Krkonose bjergene er de mest populære destinationer og man kan få dansk skiskole i Spindleruv Mlyn yil børnene.

Skiferie Slovakiet er kendt for Tatra bjergene som nærmest strækker sig gennem det smukke centraleuropæiske land. I de lave Tatra bjerge (Nizke Tatry), finder man Østeuropas bedste skiområde Jasna.

Skiferie Polen er kendt for dets meget lave priser, små skiområder med god plads for rendyrket hygge skiløb.

Man kan også rejse på aktiv ferie som familie – læs mere her

Dansk Skiskole1