Ski Polen

Skiferie Polen kan være en svingende oplevelse. Det store land grænsende op til Tyskland, har flere skiområder i den sydlige del af landet. Det nærmeste er Szklarska Poreba, men der er også skisportssteder i Karpacz og i Zakopane.

Polen som turistland

Ski Polen er et af Europas største lande og landet har siden dets optagelse i EU, været igennem en voldsom økonomisk udvikling med høje vækstrater år efter år. I Polen betaler man fortsat med deres lokal valuta polske Zloty. Den polske Zloty er ca. dobbelt så meget værd som den danske krone, så en god tommelfingeregel i butikker og restauranter er at gange med 2.

Det nordlige Polen er fladt, men med kystlinje ud til Østersøen er der faktisk gode muligheder for badeferie i Polen.

I det sydlige Polen finder man alle bjergene og der er mange hyggelige byer og smukke bjerglandskaber.

Ski Szklarska Poreba

Skisportsstedet tættest på Danmark er Szklarska Poreba. Bjerget ligger tæt ved den tjekkiske grænse ind til Harrachov og midt mellem de 2 skisportssteder finder man Jakuszyce, som er et kendt langrendsområde med eget skiskydningsstadion.

Szklarska har knap 15 piste km, men er en super hyggelig by at færdes i med mange muligheder for restaurant, wellness, aktiviteterog god mad.

Ski Zakopane

Zakopane er det største skisportssted i Polen med de højste bjerge og ligger i de polske Tatra bjerge. Zakopane er Polens mest besøgte turistby og der er gode muligheder for oplevelser og forskellige aktiviteter. Byens centrum summer af liv både somme rog vinter og der er mange gode restauranter man kan spise på.

Skimæssigt er der gode piste i Zakopane og lange nedkørsler. Problemet med Zakopane er dog at området ikke er sammenhængende og at liftene er privatejede, hvilket gør at man fortsat ikke kan købe et samlet liftkort til hele området. Det ødelægger lidt af skioplevelsen og gør at området ikke når op på niveau med eksempelvis de Slovakiske skisportssteder som Jasna.

Læs mere om Ski Slovakiet her 

Læs mere om grupperejser til Polen her 

Zakopane2